Abucak Madencilik
Abucak İnşaat, stratejik öneme sahip maden rezervlerinin demir-çelik ve enerji sektörünün ihtiyacı doğrultusunda uygun ve güvenli yöntemlerle, çevresel etkileri de dikkate alarak ülke ekonomisine kazandırma misyonuyla 20 yılı geride bırakmıştır. Yurtiçi ve Yurtdışı hissedar ve işverenlerin projelerinde, alt yüklenici ve ana yüklenici olarak görev almıştır.
Kömür, doğaltaş, altın ve bakır madenciliğinde sektörde yer alan şirketler arasına girmiştir. Ortağı olduğu ve işlettiği madenlerde ise andezit, bazalt ve granit taşları üretmeye devam etmektedir.
Andezit Taşı Nedir ?
Eflatun, mor ve pembemsi renkli dış püskürük bir taştır. Ankara taşı olarak da bilinmektedir. Dağıldığında killi topraklar oluşur Andezit, tersiyer ve kuvaterner dönemlerdeki volkanik hareketlere bağlı olarak oluşmuş kor kayaçlardır. Özellikleri Andezitleri de daha çok montmorillonit alterasyonu gösteren bazik ve nötr andezitler ve daha çok kaolinit alterasyonu gösteren beyaz asit andezitler, olmak üzere iki kısma ayırmak mümkündür. Andezitlerin değişik kökenli magmalardan değil, sadece bazaltik magmanın büyük derinliklerde ayrışmasından hâsıl olduğu yaygın bir görüştür. Volkanik kayaçların ilk birimi andezitlerdir. Alt dokanakları gözlenmez iken, üst dokanakları, otobreşler ile uyumludur. Bazen andezitlerle otobreşler geçişli olarak gözlenir. Andezitler grimsi-pembe renkli olup, değişik ayrışma derecelerine sahiptirler. Volkano-sedimenter yapıdan dolayı, akma düzlemleri, soğuma ve tektonizma çatlakları gözlenir.
Andezit Taşını Nerede Kullanıyoruz ?
1.Bahçe Bordürü
2.Baba Taşı
3.Basamak Taşları
4.Söve
5.Pencere Sövesi
6.Oluk
7.Harpuşta
Bazalt Taşı Nedir ?
Koyu renkte bir çeşit yanardağ kayasıdır. Arktika bölgeleri, Hindistan, Güney Amerika'da Parana, Kuzey Amerika'da Columbia nehri civarında bol miktarda bulunur. Memleketimizde de; Boyabat, Siverek, Tokat, Ünye'de rastlanır. Sert ve dayanıklı bir taş olduğu için yapı taşı, köprü malzemesi, kaldırım taşı olarak kullanılır. Bazaltlar, volkanik kayaların en bol bulunanlarıdır. Dördüncü jeolojik devirlerde meydana gelmiş volkanik hareketlerin olduğu bölgelerde çok bulunurlar.
Bazalt Taşını Nerede Kullanıyoruz ?
1.Bahçe Bordürü
2.Oluk
3.Küptaş
4.Patlatma Duvar Kaplama
Granit Taşı Nedir ?
Sert, kristal yapılı minerallerden meydana gelen, taneli görünüşlü magmatik derinlik kültesidir. Plüton içindeki taneler çoğunlukla gözle görülebilir büyüklüktedir. Esas mineralleri feldspatın ortoklas cinsi ile az miktarda plajioklas ve kuvarstır. Ayrıca mika, hornblend, piroksen ve ikinci gruba giren turmalin, apatit, zirkon, grena, manyetit gibi mineraller de bulunabilir. Granitlerin renkleri, sıklıkla açık olmakla birlikte; içindeki feldspatların ve diğer minerallerin cins ve miktarına göre gri, pembe, kırmızımsı olabilir. Aşınmaya, basınca, darbeye karşı dayanıklı, güzel renklidir. Cila kabul etmesiyle birlikte estetik kaplamalar ortaya çıkmaktadır. Atmosfer tesirlerine ve ayrışmaya karşı direnci yüksektir.
Granit Taşını Nerede Kullanıyoruz ?
1.Bordür
2.Oluk
3.Küptaş
4.Patlatma Duvar Kaplama
5.Oluk Bordür
6.Peyzaj Bordür
Abucak Madencilik Envanteri
1. Maden Ocağı Elazığ / 9 Hektar
2. Maden Ocağı Kahramanmaraş / 14 Hektar
3.Maden Ocağı Artvin / 6 Hektar
4. 40 Ton Excavator / 4 Adet
5. Beko Loder / 7 Adet
6. Kamyon 38 Ton / 13 Adet
7. Kamyon 24 Ton / 19 Adet